Årets mötestrender

Möten är en viktig del av att vara företagsam och varje företag har minst ett par möten i veckan. Varje år ser vi ett par nya trender när det kommer till möten och i år ser vi bland annat att färre möten hålls på torsdagar, att fler övernattningar sker och att allt fler videokonferenser hålls.

2161121-five-businesspeople-at-boardroom-table-with-focus-on-businessman-s-hand

I den här artikeln listar man årets mötestrender och det man ser är bland annat att fler möten hålls på måndagar och att färre hålls på torsdagar, vilket tidigare har varit den mest mötesintensiva dagen i veckan. Nu börjar dock fler se fördelarna med att bryta det mönstret och ha mötena tidigare i veckan. En annan trend som man ser är att mötesbokarna blir supermedvetna, förväntar sig hög standard och vet vad de vill ha. Detta syns tydligt i utbudet av de olika aktiviteterna som finns på mötesanläggningen och gruppträningar är årets snabbast växande trend när det gäller sidoaktiviteter på mötet.

Fler övernattningar

Ytterligare en trend som är tydlig i år är att övernattningarna ökar. Fler mötesbokare ser nämligen fördelarna med att ses även utanför mötesrummet och detta innebär ett uppsving för möten med övernattning. Var det är populärast att övernatta framgår inte av artikeln men många föredrar ett lugnt ställe, kanske ute i skärgården på en anläggning som de har hos http://www.utsiktenmeetings.se/konferens/. Att ha möte eller konferens i skärgården är inte bara populärt under de varmare månaderna av året, utan skärgården har även öppet vintertid och då kan man passa på att åka skridskor på sjön eller bada i en isvak på sin lediga tid. Läs mer.

Videomöten mer populära

En sista mötestrend som man ser i år är att tekniken tar en ännu större plats vid mötena. Det handlar bland annat om videomöten direkt via webben. I och med detta sker det ett uppsving för distansmöten. Dessa videomöten gör inte bara att man kan prata med olika människor från hela världen, utan de gör också att man kan spara mycket pengar på resande. Många företag har i och med detta infört ett närmast totalt resestopp, skriver Dagens Nyheter.