Eftertraktade tjänster

Studier visar att vi gärna har yrken där vi satsar på mycket eget ansvar, kreativa jobb och chefspositioner. Vi ser gärna att VD-rollen tillhört oss och med det innebär det självfallet att man starter eget företag. Också yrken som entreprenörer ligger i topp och syftar till de som har egna verksamheter. Yrkena som vi gärna ser oss själva i är utöver chefspositionerna väldigt kreativa och många verkar satsa på att jobba som ingenjör, ekonom och författare.

affärskvinna

Att få arbeta med det som vi önskar är alltid ett plus för vårt välmående. Inte speciellt många vill sitta fast i ett yrke som de faktiskt inte trivs med. Dessutom kan det ge en lägre lön och det i sin tur ger inte ett lyckligare personal.

En ny tjänst

Det går självklart att ägna sig åt yrken med låga löner men givande arbetsuppgifter. Att arbeta som författare är ett sådant yrke som kanske inte ger några pengar alls om inte man är etablerad och säkert säljer böcker, men en författare är i det stora hela nöjd med sitt yrke. Om man inte trivs med det yrket som man har för tillfället så är det bästa att:

  • Har du utbildning inom just ett annat område så är det dags att söka lediga tjänster någon annanstans. Exempelvis är det lätt att ta kontakt med www.jobbusters.se och på så vis få den hjälpen man behöver för att hitta rätt tjänst.
  • Om utbildning fattas så har man rätt till att ta tjänstledigt för att gå en kurs eller till och med börja universitetet. Praktiskt för den som vill ha en säkerhet och återvända till om det inte funkar med utbildningen.
  • Ta hjälp av dina kontakter, har du någon kontakt som kan hjälpa dig med en ny anställning till exempel. Då är det läge att utnyttja den tjänsten.
  • Starta ett eget företag och bli den VD och egna chefen som du längtat så efter. Det är det då dags att ta tjuren vid hornen och ta hand om din egen karriär. Om du är chefsmaterial och ingen ger dig den tjänsten så får man göra sig till chef själv. Glöm inte att vara en ödmjuk och rättvis chef, som får saker gjorda.