Hyrpersonal värdesätter flexibiliteten

Vården har blivit ett av få ställen där man har lysande möjligheter till en lönekarriär. I alla fall om man får tro vad medierna skriver om hyrpersonalen inom vården. Vi får läsa om sjuksköterskor som lämnar landstinget för att gå med i bemanningsteam. Sämre villkor, argumenterar vissa, större flexibilitet, säger andra. Vi reder ut vad det är det handlar om här på JC1. 

Fler sjuksköterskor väljer att gå över till bemanningsföretag för att därmed öka sin flexibilitet på arbetsmarknaden. Medlink är ett bemanningsföretag som hyr ur läkare och sjuksköterskor till vårdinstanser med tillfällig personalbrist. Deras affärsidé är konkurrenskraftiga löner, flexibilitet och engagemang bland annat. Kanske är det just den injektionen som vården i Sverige behöver idag. Högre löner, större flexibilitet, och rätt person till rätt uppdrag. Bland annat efterfrågar läkare och sjuksköterskor:

  • Högre lön
  • Större flexibilitet
  • Bättre arbetstider

Lämnade landstinget – fick löneökning

Det går att läsa i medierna om senaste tidens kanske starkaste lönelyft: inte helt tippad sjuksköterskorna. I så många år har vi läst om strejker och dåliga villkor, och nu har bägaren runnit över för många som väljer att öppna dörrarna åt andra håll och till andra typer av organisationer. Bara mellan kommun och landsting i samma stad kan det skilja tusenlappar mellan arbetsgivarna, trots att det handlar om pengar från skattemedel.

Under vikariesäsonger som under sommaren när den fasta personalen vill ta ut sin semester är det många som passar på att göra ett ordentligt lönelyft. Vad sägs om 100 000 kronor för 10 veckors arbete? Många menar att hyrpersonalens arbetsvillkor blir mer osäkra (som i den här artikeln), men samtidigt kan man konstatera att där det finns efterfrågan på arbetstillfällen finns det också förändringsmöjligheter.

Det kommer inte som en överraskning att det råder brist på personal inom vården, så oavsett vad man anser är det i alla fall bra att det fylls upp med avlastande personal för den fasta personalen på en klinik, ett sjukhus eller annan typ av instans. Då är det viktigt med professionalitet och lyhördhet för personalen och patientsäkerheten, framför allt. Många inom vården väljer till exempel att jobba både via bemanning och via en fast arbetsgivare, för att kombinera fördelarna med båda. Det tycker vi är smart!