Inte så svårt som det ser ut

Även om det är allt fler som väljer att starta sitt eget företag är det fortfarande inte helt vanligt. Det finns många orsaker till varför en del inte vill eller vågar starta eget, utan istället väljer en fast anställning hos något redan existerande företag – även om det kanske innebär arbetsuppgifter man inte direkt brinner för.  Det kan till exempel bero på att man tror att det är väldigt svårt att starta företag, man känner att man inte har tillräckligt med kunskaper för att ta ett så stort steg. Men om man frågar personer som startat eget är det många som vittnar om att det inte är så svårt som man kanske kan tro. Till exempel kan man läsa följande om en kvinna i Trollhättan:

Veronica Bjursell började gå en gratis kvällskurs i entreprenörskap och föreläsningar arrangerade av Drivhuset och Folkuniversitet. Hon greppade all hjälp som fanns att få och kom hem på kvällarna peppad och sprängfylld av idéer. Om hon lyckades dra igång ett eget reseföretag skulle hon kunna livnära sig på det hon ville utan att för den sakens skull behöva dras med dåliga arbetsförhållanden och låg lön.”

Prioritering är nyckeln

Hon säger vidare att ”det är inte svårt att starta eget”. Det låter ju bra, inte sant? Dock måste man givetvis vara realistisk och inse att man kommer att behöva lägga ner en hel del tid på sitt företag, inte minst i uppstartsfasen. Man får helt enkelt prioritera och kanske överlåta arbete med hemmet, gräsklippning, skydd eller skorstensrenovering åt proffs. Det tjänar man ändå förhoppningsvis in snabbt när ens företag börjar gå med vinst!