Skicka dina produkter säkert från din e-handel

För att bedriva e-handel är det nödvändigt att kunna skicka sina produkter på ett säkert sätt. Många e-handlare kan vittna om paket med ömtåliga varor som har skadats i frakten för att de hanterats ovarsamt av brevbäraren. Därför behövs det bra förpackningsmaterial som skyddar varorna så att de säkert kommer fram till kunden.

En av de material som är fördelaktigt att ha i lager för att kunna skicka känsliga produkter med posten är bubbelplast. Det går att hitta ett stort sortiment av bubbelplast på https://www.kontorsgiganten.se/emballage-tillbehor-bubbelplast-c-8111602_8111622_8111678.html, där du också kan hitta andra material som skyddar det ömtåliga innehållet. Med bubbelplast runt produkterna dämpas alla stötar utifrån. Den hindrar också produkternas rörelse inuti emballaget, vilket även kan kombineras med kraftpapper för extra god effekt.

Förbered dig i god tid

De som har en e-butik vet att när som helst kan omsättningen öka kraftigt. Målet med verksamheten är ju att öka antalet besökare hela tiden genom olika strategier. När marknadsföringen bär frukt börjar beställningarna komma in. Då är det viktigt att ha bra material att skicka produkterna i, som bubbelplast, bra kartonger med mera. Det kan också vara klokt att i förväg skapa avtal med leveransfirmor.

Driv en hållbar e-butik

Många försöker också driva sin e-handel hållbart. Det beror mycket på hur konsumenten tar sig till upphämtningsstället.

– Det är inte hållbart att så många tar bilen för att hämta upp paketen. Samtidigt är det inte hållbart, men kanske bättre, att en lastbil kör hem flera paket på en och samma runda, säger Sharon Cullinane, professor i hållbar logistik vid Göteborgs universitet till Svenska Dagbladet.