Starta egen firma

Många är det som har som dröm att en dag kunna titulera sig som advokat. Yrket är allt som oftast välbetalt, utvecklande och roligt i och med att ingen dag ser likadan ut som den andra. Därför är det inte konstigt att det är svårt att komma in på utbildningar för att plugga till att en dag kunna bli advokat, konkurrensen är stenhård. Men vill man så kan man, och om man sen en dag står där som advokat är det svårt att vara nöjd. Då vill många starta egen firma!

Att starta en egen firma är något av det roligaste och coolaste som man kan göra. Man måste dock ofta vänta ett par år innan man kan dra igång, särskilt om man precis är nyexaminerad. Det gäller att skaffa sig både kontakter och erfarenhet så att man får klienter och saker att göra. Det är nämligen speciellt att bygga upp en helt ny klientstock, och har man inga som vill följa med från stället man jobbat på från början är det en stor uppgift man ställs inför. Det smartaste och tryggaste är att börja på till exempel en advokatfirma i göteborg, eller vad man nu vill ha bas, och sedan ta det därifrån. Många märker då också att de verkligen trivs som anställd och nog inte skulle passa som egen företagare. Det är trots allt mycket ansvar som kommer med det och ens arbetsuppgifter kan bli lite annorlunda än ”bara” det roliga advokatarbetet.

För vissa är det dock att vara sin egen som varit drömmen från början, kanske till och med innan de ens kom på att det var advokat de ville bli. Då finns det en stor anledning till att hela tiden jobba för att bli sin egen chef med de arbetsuppgifter man vill ha. Om inte annat så kan man alltid anställa någon för att göra det som man inte har så stor koll på, eller kanske inte tycke är så roligt.