Tipsen för bättre privatekonomi

Vad man ska tänka på är att ens privatekonomi och ens egna företag hänger ihop. För, har du bättre koll på din privatekonomi kommer du med all säkerhet att lyckas sköta ditt företag enklare. Här kommer några snabba och tänkvärda tips.

173721-help-me-keyboardDet finns mycket man kan göra när det kommer till att ta hand om sin privatekonomi, och har man betalningsanmärkningar, läs mer om dessa på https://www.freedomfinance.se/privatlan/betalningsanmarkning så gäller det att vara extra noggrann med hur man hushåller med sina resurser. Vad man även ska tänka på innan man tar till sig de olika tipsen är att inte gå in med en inställning att det kommer att bli jobbigt utan att det kommer att underlätta och att dessa tips för att ens vardag blir enklare.

Det handlar om disciplin

Enligt privatekonomen Arturo så handlar det mesta om disciplin, nämligen 80 % disciplin och 20 % planering. Genom att ha dessa siffror i huvudet är det enkelt att man tänker på att stålsätta sig och att hålla kvar vid de mål man slagit fasta på. Tidningen Sydsvenskan tipsar om 11 bra tips som man enkelt kan ta till sig:

”Se över dina försäkringar – En genomgång av försäkringsläget är en god idé. Jämför priser, se till att försäkringar som rör hem, hus, bil, olycks- och dödsfall är uppdaterade. Ibland kan det löna sig att byta bolag.”

Några fler tips som tas upp är att alltid tänka på att buffertspara, kapa räkningstoppar till att skaffa ica-kort exempelvis för mat. Nu har vi snart tagit oss igenom januari, som för många är den fattigaste månaden. Så nu passar det otroligt bra att ta tag i sitt sparande och sin framtid.