Vikten av bra bokföring

”Bokföring är det roligaste som finns” säger Merja Kaarto, som arbetar under företaget Memera. Och det är såklart mycket bra att hon tycker det, men det är inte alla som håller med. Därför kan det vara bra att som egen företagare – eller om man har ett större aktiebolag – ta hjälp av en byrå som verkligen kan bokföring, och som tycker det är roligt. Då är chansen att man inte gör någonting fel större, och som många vet är det av största vikt att bokföring och dylik är korrekt. Annars kan det få stora problem i framtiden.

Detta är även någonting man har skrivit om i den här artikeln från Privata Affärer. Där skriver man, i en artikel med den passande rubriken ”Sämre bokföring utan revisor” att slopandet av revisionsplikten har lett till sämre årsredovisningar. Att det dessutom har lett till att många redovisningar kommer in för sent vilket därmed leder till att allt fler måste betala förseningsavgifter. Uppgifterna i fråga kommer från Bolagsverket.

Har du ett eget bolag men ingen som tar hand om er bokföring? Ett tips till dig är att gå in här: http://www.redovisningsofferter.se/bokföring/stockholm. Där kan du söka och jämföra olika bokföringsbyråer, vilket självklart ger en bra överblick kring vilken byrå som ger dig bäst hjälp.

Sen är det klart att bra bokföring inte kan rädda allt och alla. Som exempel kan vi ta krisen i Europa och då mer specifikt Greklandskrisen. Visst hade det varit bra om man med bokföring kunde lösa de problem som Grekland står inför, men det är dessvärre omöjligt. Läs gärna mer om frågan i den här artikeln från Dagens Samhälle, skriven av Peter Eriksson som är EU-parlamentariker från Miljöpartiet.


Se gärna denna video om Greklandskrisen från Dokument utifrån.